Over ons en ons bedrijf

 

B-TEC Industriële automatisering BV

Al 30 jaar Grensverleggend Automatiseren als Full System Integrator.

 

Branches :

 • Galvano -Industrie.
 • Keramisch -Industrie.
 • Beton -Industrie.
 • Staal verwerkende -Industrie.
 • Food, Packaging and Handling
 • Kraan Installatie's
 • Isolatie.
 • Logistic -systemen.
 • Detergents, Packaging and Handling.
 • Data-acquisitie, Quality-Systemen.
 • Menginstallatie's.
 • Industriële Koelsystemen.

 

Historie

1992 : Start B-TEC Industriële Automatisering.

B-TEC Industriële Automatisering wordt opgericht door J.Vluggen en C.Debije.

Van uit een kantoor in Simpelveld worden de eerste automatiserings-projecten gerealiseerd. Door de achtergrond van beide oprichters zijn dit projecten binnen de Galvano en keramische industrie.

1993 : Verhuizing naar groter pand.

Doordat al snel blijkt dat de klanten niet alleen behoefte hebben aan innovatieve Software maar ook Hardware, is het al snel noodzakelijk dat er voor een groter pand gekozen moet worden. Hier is ook een werkplaats beschikbaar waardoor er ook prototype machines gebouwd en getest kunnen worden.

1999: Verhuizing naar bedrijventerrein  "De Beitel".

De expansie van B-TEC Industriële Automatisering gaat verder door waardoor er weer een verhuizing noodzakelijk is. Zowel de Engineering afdeling als de Werkplaats komen in een groter jasje te zitten. Ondertussen zijn de branches waarin B-TEC zich begeeft behoorlijk uiteen lopend.

2003: Dochter bedrijf ICON Paneel en Verdelerbouw wordt opgericht.

In 2003 besluit B-TEC de Hardware niet meer in te kopen bij derden, maar start een eigen paneelbouw afdeling.

2013: B-TEC ontwikkeld Intracart Systeem.

Samen met ICE-COOL en KOM-EA ontwikkelt B-TEC Industriële automatisering een INTRACART systeem. Dit systeem transporteert bakkerij wagens automatisch door rijst-kasten en vriessystemen. Door de innovatieve oplossingen is het mogelijk om deze wagens bij extreem lagen temperaturen storingsvrij te transporteren. Tevens staat hygiëne hierbij in een hoog vaandel.

2015: Ontwikkeling vaatwastabletten telmachine.

In samenwerking met KOM-EA en Thurn-Produkte ontwikkelt B-TEC een vaatwastabletten telmachine. Hierbij is het voorkomen van breuk van de tabletten hoogste prioriteit. Het prototype wordt gedurende 1 jaar uitvoerig getest in een 24/7 productie omgeving.

2017: Redesign vaatwastabletten telmachine.

Door de ervaring die opgedaan is met het prototype wordt er gestart met het bouwen van een nulserie telmachine. Hierin wordt de ervaring van het prototype door ontwikkelt en productie capaciteit verhoogt.

2018: De heer John Vluggen legt officieel zijn functie als directeur van B-TEC Industriële

Automatisering BV en ICON BV neer. Na een samenwerking van 25 jaar zijn we gezamenlijk tot dit besluit gekomen.

Deze bedrijfsovername brengt voor u als klant geen merkbare veranderingen met zich mee. We blijven het vertrouwde adres voor projecten of dienstverlening en garanderen de service die u afgelopen 25 jaar gewend bent.

2020 : B-TEC krijgt order voor het bouwen van een telmachine met een capaciteit van                     2000 tabs/min. Levering van de machine staat gepland voor juni 2020

2023: B-Tec verhuist naar nieuwe locatie op de Dudoklaan te Heerlen