Nieuws

februari 2020

 

B-TEC Bouwt dubbele telmachine voor
Gechem GmbH & Co KG

 

De ontwikkeling van de telmachines gaat ook in 2020 gewoon weer door.

Deze keer heeft de firma Gechem GmbH & Co KG uit Kleinkarlbach een dubbele telmachine besteld.

 

 

Deze machine heeft een capaciteit van 2000 Tabs/min.

Verder is hij uitgebreid met een uitschuifbare kop voor het afvullen van bulk verpakkingen en een separate invoerbuffer. Hierdoor kunnen er 2 verschillende producten gelijktijdig verwerkt worden.

De keuze van onze klant om voor de telmachine te kiezen i.p.v. het afwegen van de producten is de geringe valhoogte waardoor de kans op breuk wordt geminimaliseerd.

Begin Juni zal de machine in productie genomen worden.

 

Heeft U ook interesse of een ander automatiserings-probleem ?

Neem dan contact met ons op : info@b-tec.nl

 

 

Augustus 2019

 

B-TEC Presenteert zich bij "How its done"

 

Op 3 augustus 2019 was B-TEC te zien bij RTLZ programma "How its done"

 

 

B-Tec Industriele Automatisering 19HiDS5 Afl. 05 V2 from Dutch Content Productions on Vimeo.

April 2019

 

B-TEC zorgt voor optimalisering Inpakstraat.

 

Beromin GMBH heeft bij B-TEC een aanvraag gedaan voor het optimaliseren van een Inpakstraat. Deze Inpakstraat van de firma "RUF" is voorzien van 3 ABB Robots. Door het aanpassen van zowel de Software en diverse mechanische aanpassingen is het rendement van de installatie sterk verbeterd.

Komende maand worden er ook diverse verbetering aan gebracht met betrekking tot de Mix van de producten.

 

 

 

September 2018

 

B-TEC member of GM support Team

 

Sinds April 2018 is B-TEC, in samenwerking met Viro Engineering, member of het GM support Team. Hierbij ondersteunen wij via GM de produktie van Peugeot-Japy welke voor GM onderdelen van de automatische versnellingsbak maakt.

 

 

B-TEC neemt volgende disciplines voor haar rekening :

  • Maintenance WTB/E
  • Troubleshooting
  • PLC Programming
  • CNC Programming
  • Project management

In het kader van deze opdracht zijn we dan ook op zoek naar een Field Service Engineer.

Voor meer informatie bekijk onze vacature

 


Januari 2018

 

Nordson Benelux BV realiseert nieuwe besturing voor carrousel magazijn.

 

 

 

Het warehouse van Nordson Benelux BV in Maastricht produceert dagelijks tienduizenden producten. Het magazijnsysteem kent een hoge automatiseringsgraad en vormt daarbij het hart van de organisatie. Geen vreemde keuze, dat Nordson daarom enkele jaren geleden besloot om haar magazijn oftewel de ‘Carrousel’ van een nieuwe besturing te voorzien. Deze upgrade werd in samenwerking met B-TEC Industriële Automatisering BV gerealiseerd en is inmiddels alweer drie maanden in gebruik.

 

 

 

Voor de overgang van de Carrousel naar een nieuw besturingssysteem werden diverse analyses uitgevoerd. Uiteindelijk werd geconcludeerd dat het destijds aanwezige besturingssysteem niet voldeed om tot het gewenste resultaat te komen. Zodoende werd de keuze gemaakt om met B-TEC een nieuw eisenpakket op te stellen ten aanzien van de nieuwe besturing. Prioriteit daarbij was dat:

 

·        de draaitijden van de carrousel werden verlaagd;

 

·       de besturing werd omgebouwd op een genormaliseerd systeem, wat inhoud dat de aansturing van de drives via een Siemens PLC communiceren over Profibus, waardoor de installatie in de toekomst geüpgraded kan worden naar Industrie 4.0;

 

·         gebruik werd gemaakt van een centrale database (SQL).

 

·         de PickToLights werd geüpgraded naar het Speedypick II systeem;

 

·         en de PC applicatie met HMI naar het nieuwste OS (Windows 10) werd omgezet.

 

 

 

Het nieuwe besturingssysteem is inmiddels al volledig in gebruik. Nadat het eisenpakket was vastgesteld is, er door B-TEC een nieuw besturingssysteem ontwikkeld, wat na uitvoerige offline tests in januari 2018 live is gegaan. In één weekend is de oplevering gerealiseerd, waardoor stagnaties in de levering naar klanten zijn voorkomen en risico’s voor de bedrijfsvoering zijn onderdrukt. Het systeem draait alweer drie maanden en de voordelen hiervan zijn al direct zichtbaar. De HMI interface is beduidend eenvoudiger, de verwerkingstijd van de pick- of put-opdracht is sterk afgenomen en de installatie draait storingsvrij. Hierdoor is Nordson Benelux BV klaar voor de toekomst.

 

 

 

Taco Dillesse

 

Software Engineer

T.Dillesse@b-tec.nl